nova anketa

Stariji, obrazovani bijelci, okreću leđa Donaldu Trumpu

Donald Trump
FENA/Xinhua
09.04.2018.
u 15:46

Stariji, bijeli i obrazovani birači, koji su mu pomogli da pobijedi na izborima 2016, okreću leđa Donaldu Trumpu, objavio je Reuters pozivajući se na rezultate ankete koju je radila agencija Ipsos.

Širom SAD, bijelci stariji od 60 godina s fakultetskom diplomom sada većinom podržavaju Demokrate u odnosu na Republikance, a razlika je dva posto. Rezultati obuhvaćaju razdoblje od prva tri mjeseca ove godine. U istom razdoblju prošle godine, oni su podržavali Republikance i to s razlikom od 10 posto.

Promjena od 12 posto je najveća promjena u posljednje dvije godine i ona pokazuje da će Trumpova stranka imati velike probleme na predstojećim izborima za Kongres. Velike su prilike da će Trump izgubiti većinu, i to zbog birača koji su mu donijeli pobjedu.

- Bijeli, stariji i obrazovani birači su sama srž Republikanaca, ako to budu izgubiti zadesit će ih cunami na izborima - kaže Larry Sabato, politolog sa Sveučilišta u Virdžiniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije