Tragedija u Srbiji:

Srušio se helikopter koji je vozio bebu

HELIĆ
Helikopter MI-17 najvjerojatnije je ostao bez goriva
14.03.2015.
u 09:49

Helikopter je do Beograda stigao oko 22h, ali je zbog lošeg vremena kružio u blizini aerodroma u potrazi za mjestom za slijetanje. S radara je nestao nakon ponoći

Vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd srušio se u blizini beogradskog aerodroma Nikola Tesla, javlja B92. Zasad se ne zna ima li preživjelih, a konačna potvrda o tome očekuje se uskoro. Helikopter je do Beograda stigao oko 22 sata, ali je zbog lošeg vremena kružio u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mjestom za slijetanje. S radara je nestao nakon ponoći kada je i izgubljen kontakt s posadom. Uzrok nesreće vjerojatno su loši vremenski uvjeti i gusta magla i pretpostavlja se da je letjelica ostala bez goriva.

Odron im presjekao put pa su morali helikopterom

Akcija spašavanja bebe počela je oko 21 sat nakon što je odron presjekao put sanitetu koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u kragujevačku bolnicu. Dijete je imalo probleme sa dišnim putevima i bilo je u teškom stanju, a postojala je opasnost da ostane bez kisika na putu, jer su zalihe bile pri kraju. Ubrzo je angažiran vojni helikopter kojim je dijete trebalo biti prebačeno na Institut za majku i dijete u Beogradu. U helikopteru su, uz bebu, bila četiri člana posade i dva zdravstvena djelatnika. Zbog nesreće sazvana je izvanredna sjednica Vlade Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije