Kod vas je govor mržnje svakodnevna pojava!

Srbija zbog Thompsona i Kovača poslala oštru prosvjednu notu Hrvatskoj

Thompson
21.04.2016.
u 15:15

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uručilo je prosvjednu notu hrvatskom veleposlaniku u Beogradu Gordanu Markotiću zbog izjave ministra vanjskih poslova Mire Kovača i predavanja pjevača Marka Perkovića Thompsona u jednoj šibenskoj školi, objavio je B92.

“Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije smatra neadekvatnim da se u javnim izjavama dužnosnika Republike Hrvatske primjena zakona Republike Srbije opisuje riječima ‘povijesna perverzija’, a Republici Srbiji implicira da je država iz koje su potekli planovi za ratove devedesetih”, stoji u priopćenju.

Osjećaj ugroženosti među pripadnicima srpske manjine

Suzdržavanje od takvih ocjena s hrvatske strane pridonijelo bi, smatraju u srpskom Ministarstvu vanjskih poslova, unaprjeđenju bilateralnih odnosa i dobrosusjedske suradnje.

“Koristimo ovu priliku kako bismo upozorili da se u Republici Hrvatskoj gotovo svakodnevno događaju nacionalistički ispadi i koristi govor mržnje, čime se među pripadnicima srpske nacionalne manjine stvara osjećaj ugroženosti, što je izravna posljedica izbjegavanja nadležnih organa Republike Hrvatske da ovakve pojave na odgovarajući način sankcioniraju i javno osude”, navodi se u priopćenju.

Thompson održao predavanje učenicima uz ‘Čavoglave’

Isto je ministarstvo izrazilo i zabrinutost zbog sudjelovanja pjevača Marka Perkovića Thompsona na vjerskoj tribini za mlade u katoličkoj školi u Šibeniku i predavanja koje je tamo održao učenicima osnovne i srednje škole, a tijekom kojeg je učenicima puštana njegova pjesma “Čavoglave”.
“Veleposlanik Markotić i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova suglasili su se da, nakon formiranja nove vlade u Srbiji, treba češće održavati sastanke predstavnika dvije zemlje na kojima bi se razmatrala otvorena pitanja”, zaključuje se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije