Ivica Dačić

Srbija se neće pridružiti ničijim sankcijama protiv Rusije

Ivica Dačić
04.11.2016.
u 08:28

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je kako se Srbija neće pridružiti ničijim sankcijama protiv Rusije te da trpi posljedice tih mjera.

"Paradoksalna je situacija da su kćerke tvrtke iz Rusije koje su registrirane i rade u Srbiji pod sankcijama, a kćerke tvrtke ruskih kompanija koje su registrirane u EU nisu" rekao je Dačić koji je u Rusiji sudjelovao na 15. zasjedanju Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i znanstveno-tehničku suradnju.

Zbog svih tih problema i problema koji su prouzročeni cijenom nafte na svjetskom tržištu i problemima s tečajem eura i dolara, vanjskotrgovinska razmjena između Srbije i Rusije je 25 posto manja u prošloj nego, u pretprošloj godini, dodao je.

Srbijanski ministar također je izjavio kako je zahvalan Rusiji na podršci koju Srbiji pruža u međunarodnim organizacijama, posebice kada je u pitanju njen teritorijalni integritet i problem s Kosovom, javlja Tanjug. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?