Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Srbija odbija pomoć liječnika iz BiH za Novi Pazar

Republika Srbija zahvaljuje na ponuđenoj pomoći nadležnih institucija BiH i istovremeno obavještava da za sada kapaciteti zdravstvenog sustava Republike Srbije, uključujući i Opću bolnicu u Novom Pazaru, u potpunosti zadovoljavaju potrebe pacijenata, stoji u dopisu
01. srpnja 2020. u 18:32 0 komentara 146 prikaza

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije dostavilo je odgovor Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na ponuđenu pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa u Novom Pazaru.

BiH je, podsjetit ćemo, ponudila pomoć u vidu dva medicinska tima koja su bila spremna otići u Novi Pazar, koji se suočava s velikim rastom broja osoba zaraženih koronavirusom, te pomoći tamošnjim zdravstvenim radnicima.

- Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava svoje poštovanje Veleposlanstvu BiH u Republici Srbiji i ima čast, u vezi sa notom Veleposlanstva BiH i notom Ministarstva vanjskih poslova BiH, obavijesti da se Republika Srbija zahvaljuje na ponuđenoj pomoći nadležnih institucija BiH i istovremeno obavještava da za sada kapaciteti zdravstvenog sustava Republike Srbije, uključujući i Opću bolnicu u Novom Pazaru, u potpunosti zadovoljavaju potrebe pacijenata, što podrazumijeva dovoljnu količinu medicinske opreme i potreban broj zdravstvenih radnika – navodi se u dopisu Ministarstva vanjskih poslova Srbije, prenosi Faktor. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.