Milijarder i financijer

Soros: Poraz Moskve u Ukrajini doveo bi do raspada 'ruskog carstva'

16.02.2023.
u 21:31

Milijarder i financijer George Soros izjavio je u četvrtak da bi, ako Rusija bude poražena u ratu u Ukrajini, to rezultiralo raspadom onoga što je nazvao “ruskim carstvom”, što bi, kako je rekao, pozdravile bivše sovjetske republike.

Ruska invazija na Ukrajinu 24. veljače pokrenula je jedan od najsmrtonosnijih europskih sukoba od Drugog svjetskog rata i najveću konfrontaciju između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962. godine.

Soros je rekao kako će Sjedinjene Države podržati Ukrajinu, ali da je predsjednik Joe Biden upozorio ukrajinskog Volodimira Zelenskog da postoje ograničenja i da se Treći svjetski rat mora izbjeći. Soros nije otkrio izvor svojih informacija, prenosi Fena.

Menadžer hedge fonda koji je postao filantrop, Soros je izjavio da je ruska vojska loše vođena, loše opremljena i demoralizirana, ali da se predsjednik Vladimir Putin obratio plaćeničkoj grupi Wagner kako bi osujetio ukrajinsku vojsku.

- Zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza jedva čekaju da vide Ruse poražene u Ukrajini jer žele potvrditi svoju neovisnost – reći će Soros na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, navodi se u tekstu njegovog govora koji je objavio njegov ured.

- To znači da bi ukrajinska pobjeda rezultirala raspadom ruskog carstva. Rusija više ne bi predstavljala prijetnju Europi i svijetu. To bi bila velika promjena nabolje - rekao je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije