AMERIČKO-MAĐARSKI MILIJARDER

Soros: Dajem milijardu za borbu protiv tirana

Reuters/Pixsell
26.01.2020.
u 11:45

Nacionalizam se širi svijetom, ustvrdio je Soros, a najveći i najstrašniji nazadak bilježi se u Indiji, upozorio je Soros optuživši indijskog premijera Narendru Modija kako je stvorio hindusku nacionalističku državu.

Američko-mađarski milijarder George Soros također je govorio na skupu u Davosu gdje se obvezao dati milijardu dolara za borbu protiv erozije civilnog društva kroz jačanje novog projekta mreže sveučilišta. Svijet je, kako kaže, sve više pod kontrolom diktatora i onih koji to žele postati, a u opasnosti je i od klimatskih promjena.

Čovječanstvo je na prekretnici te će događanja sljedećih godina odrediti sudbinu vladara poput Donalda Trumpa i Xi Jinpinga kao i svijeta u cjelini. Open Society University Network, mrežu sveučilišta otvorenog društva, nazvao je najvažnijim projektom svojega života koji treba biti međunarodnom platformom za naobrazbu i istraživanje kojoj se mogu pridružiti sva postojeća sveučilišta svugdje u svijetu.

Nacionalizam se širi svijetom, ustvrdio je Soros, a najveći i najstrašniji nazadak bilježi se u Indiji, upozorio je Soros optuživši indijskog premijera Narendru Modija kako je stvorio hindusku nacionalističku državu. Za Trumpa je rekao kako je “američku ekonomiju doveo do pregrijavanja, a ona se u takvom stanju ne može držati predugo”.

– Da su izbori danas, Trump bi sigurno bio izabran zbog sadašnjeg rasta. Ali izbori su tek za deset mjeseci – rekao je. Kineskog predsjednika Xija optužio je za ukidanje osobnih sloboda i centralizaciju vlasti u svojoj osobi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?