jakosti 6 po Richteru

Snažan potres pogodio Tajvan, poginula jedna osoba

Potres
Borna Filić/PIXSELL
08.08.2019.
u 08:01

Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, a u njemu je poginula jedna osoba, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka

Epicentar potresa bio je 36,5 km sjeveroistočno od obale tajvanskog istočnog okruga Yilan, a udar se osjetio na cijelom otoku, priopćila je vlada.

Više od 10.000 obitelji u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana neko vrijeme je ostalo bez struje.

Jedna žena iz Novog Taipeia, susjeda glavnom gradu Taipeiju, poginula je u svom domu kada je na nju pao ormar, prema nacionalnoj vatrogasnoj agenciji. 

Kasnije u četvrtak Tajvan bi trebao pogoditi snažan tajfun Lekima s obilnim kišama koji bi mogao izazvati odrone zemlje.

Lekima, koji tajvanski meteorološki ured kategorizira kao najjači tajfun, kreće se preko oceana sjeverno-sjeveroistočno 15 km na sat. 

Lekima razvija vjetrove maksimalne brzine od 227 km na sat, priopćio je meteorološki ured koji je izdao upozorenje na opasnost od vjetra i kiše za širu oblast Taipeija, sjevernog lučkog grada Keelunga i druge sjeverne okruge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije