KORONAVIRUS U SVIJETU

Slovenija: Značajno povećanje dnevnih zaraza, bez preminulih

Autori: Hina, Vecernji.hr
01.09.2020.
u 13:11

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu od početka pandemije do danas premašio je 25 milijuna. Zabilježeno je više od 850 tisuća smrtnih slučajeva, ali i gotovo 18 milijuna pacijenata se oporavilo.

 

11:30 Značajno povećanje zaraženih u Sloveniji

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1415 osoba, te potvrđen 41 novi slučaj zaraze bez novih smrtnih slučajeva među oboljelima, objavila je u utorak slovenska vlada na Twitteru. To je značajno povećanje dnevnih zaraza u odnosu na prethodni dan kad je sa 588 testova potrđeno 18 novih zaraza.

Od početka epidemije u Sloveniji je proveden ukupno 158.871 i potvrđeno je 2924 slučajeva zaraze. Trenutno je aktivno je njih 468, a preminulo je 133 ljudi. U bolnicama je 25 oboljelih od covida-19, od toga dvoje na intenzivnom liječenju, a u ponedjeljak je troje pacijenata nakon oporavka otpušteno iz bolnice.

 

10:20 Hong Kong počeo masovno testiranje na koronavirus, kritičari pozivaju na bojkot

Hong Kong je u utorak počeo besplatno testiranje svih svojih stanovnika na koronavirus, a ta inicijativa kineskih vlasti nailazi na skepsu u hongkonškoj javnosti i među zdravstvenim djelatnicima, dok neki aktivisti pozivaju na bojkot.

Inicijativu središnjih kineskih vlasti o masovnom testiranju počeo je provoditi tim od 60 zdravstvenih djelatnika koji su došli u Hong Kong iz drugih dijelova Kine. Riječ je o prvoj izravnoj medicinskoj pomoći iz Kine poluautonomnom gradu koji se bori s epidemijom covida-19.

Besplatno testiranje postalo je važno političko pitanje, a vlasti u Hong Kongu i Kina tvrde da kritičari testiranja napadaju inicijativu samo kako bi se suprotstavljali središnjoj vladi.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije