POKRALI VRIJEDNE UMJETNINE

Skandal u Vojvodini: Pretučen katolički svećenik

policija
26.02.2016.
u 16:01

Josip Špehar, svećenik franjevačkog samostana u Baču prošle noći bio je meta razbojničkog napada u kome je zadobio ozljede po glavi i tijelu.

On je prebačen u Klinički centar u Novom Sadu gde je zadržan radi dodatnih pretraga, rekao je Blicu Steva Panić, direktor Doma zdravlja u Baču.

Nisu poznati motivi ovog razbojništva nezabilježenog u Vojvodini, a sumnja se da se radi o pljački. 

Naime, poznato je da ovaj samostan ima vrijedne primjerke vrlo starih rukopisa i drugih umjetnički vrijednih predmeta.

Samostan se nalazi u samom centru gradića.

Općinski odbor Srpske napredne stranke u Baču i predsjednik općine Bač najoštrije su osudili noćašnji sramotni fizički napad na katoličkog svećenika Josipa Špehara, kao i pljačku vrijednih spisa i novca iz franjevačkog samostana u tom mjestu.

- Pozivamo nadležne državne organe da odmah reagiraju i naprave sve kako bi čim prije otkrili i kaznili počinioce ovog nedopustivog čina - navodi se u priopćenju Općinskog odbora SNS-a.

- Najoštrije osuđujem svaki vid nasilja pa tako i sinoćnji razbojnički napad na Franjevački samostan u Baču i fizičko nasilje nad fra Josipom Špeharom - priopćio je predsjednik Općine Dragan Stašević.

- Uvjeren sam da je u pitanju razbojništvo čiji je pljačka osnovni motiv i vjerujem da ovo krivično djelo nema drugu pozadinu - naveo je Stašević.

Stašević je pozvao i sve gradjane općine Bač da sačuvaju tradiciju međusobnog razumijevanja, multietničnosti, poštivanja različitosti i zajedničkog života čime se, kako je naveo, ta općina odlikuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije