Prijetnja

Sjeverna Koreja upozorila da će napasti predsjedničku palatu u Seulu

dasdf
26.03.2016.
u 17:04

Sjeverna Koreja je izdala upozorenje da će napasti predsjedničku palatu u Seoulu ukoliko se Park Geun-hye, predsjednica Južne Koreje ne izvini za "izdaju“

Ovo upozorenje je najnovija prijetnja Washingtonu i Seoulu zbog zajedničkih vojnih vježbi Sjedinjenih Američkh Država i Južne Koreje koje su u tijeku u blizini granice sa Sjevernom Korejom. Ove vojne vježbe na sjeveru korejskog poluotoka vide kao generalnu probu za invaziju. U ultimatumu, koji je izdala Korejska narodna armija, a prenijeli ga sjevernokorejski državni mediji u subotu, od južnokorejske predsjednice Park zahtjeva se da javno pogubi službenike koji su planirali napad na njihovo rukovodstvo. Također u subotu, sjevernokorejska propaganda objavila je video koji prikazuje nuklearni napad na Washington. Povećanje tenzija između dvije Koreje posljedica su nuklearne probe koju je Sjeverna Koreja izvršila u siječnju ove godine, a zatim sljedećeg mjeseca lansirala raketu za koju se smatra da je ustvari bila prikrivena proba rakete dugog dometa. Napetost se dodatno pojačala nakon što su SAD i Južna Koreja počele vojne vježbe koje su najveće u povijesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije