UBIJENO 20 DŽIHADISTA

Sirijska vojska preuzela od ISIL-a strateški lokalitet blizu Alepa

džihadisti
25.02.2016.
u 14:21

Službena novinska agencija Sana potvrdila je da je vojska "vratila sigurnost i stabilnost u Hanaseru"

Sirijska vojska uz podršku ruskog zrakoplovstva preuzela je danas od Islamske države (ISIL) strateški lokalitet blizu grada Alepa, objavila je nevladina organizacija ustvrdivši da je u napadima ubijeno 20 džihadista.

ISIL se u ponedjeljak domogao lokaliteta Hanasernakon što je prekinuo strateško čvorište Alep-Hanaser, jedini put opskrbe namirnicama između vladinih četvrti na zapadu Alepa i regija koje režim drži u središnjem dijelu zaraćene zemlje, prenosi Vecernji.hr

"Režimske snage još moraju povesti bitku za preuzimanje brda koje kontrolira ISIL oko tog čvorišta kako bi mogle zajamčiti sigurnost te rute i ponovno je otvoriti", kazao je direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) Rami Abdel Rahman.

Po njemu, "zbog široke ofenzive pokrenute prethodnog dana uz znatnu rusku zračnu podršku protiv IS-a, režimske snage su uspjele preuzeti Hanaser, jugoistočno od grada Alepa.

Službena novinska agencija Sana potvrdila je da je vojska "vratila sigurnost i stabilnost u Hanaseru".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije