NIJE DUGO TREBALO

Sirijska vlada i pobunjenici krše primirje

paljba
28.02.2016.
u 11:27

Sirijski režim i pobunjenici međusobno se optužuju za kršenje prekida vatre, svega nekoliko sati nakon što je na snagu stupio američko-ruski dogovor o primirju. U sukobima islamskih militanata i Kurda, poginulo je gotovo stotinjak osoba. Istodobno, u predgrađu Damaska eksplodiralo je nekoliko autobombi. No glavni arhitekti sirijskog primirja ipak su zadovoljni.

Američko-ruski plan aktiviran je u petak u 23 sata. UN je taj plan nazvao najvećom nadom za mir u petogodišnjom oružanom sukobu.

Zapovjednik sirijskih pobunjenika potvrdio je da su vladine snage obustavile bombardiranje u nekim dijelovima Sirije, ali je u drugima nastavljeno. Napadi i dalje traju na Kafr Zeitu u pokrajini Hama i Morek na sjeveru Hame. Nastavak kršenja primirja mogao bi rezultirati propašću tog dogovora, upozorio je Fares Bajuš, zapovjednik pobunjeničke skupine Fursan al-Haqq koja se bori pod stijegom Slobodne sirijske vojske (FSA), javlja HRT.

Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za bombaški napad na ulazu u grad Salamiju u pokrajini Hama u kojima su prema sirijskim medijima ubijene dvije osobe. Militanti su na internetu objavili da se njihov borac dovezao automobilom punim eksploziva među sirijske vojnike i raznio se, ubivši 20 i ranivši 35 ljudi.

Prekid vatre nisu prihvatile Islamska država i Fronta Al-Nusra, sirijski ogranak Al Kaide.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije