JOŠ NIJE ISPITANA

Sestra (10) ubojice iz Beograda mogla bi biti ključni svjedok: Smatra se da je puno znala o bratu

masakr u beogradskoj školi
Armin Durgut/PIXSELL
02.06.2023.
u 18:08

Desetogodišnja djevojčica dijelila je sobu s tri godine starijim bratom, išli su u istu školu, a dadilja ih je zajedno čuvala kada su roditelji bili odsutni zbog poslovnih obaveza. Prema tome, većinu svog vremena provodila je s njim

Petero članova obitelji i osoba koje su bile bliske s 13-godišnjim ubojicom iz Beograda saslušane u posljednjih mjesec dana, koliko je prošlo od maskara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Nakon oca, majke, dadilje te školske psihologinje i pedagoginje, uskoro bi se trebalo razgovarati s možda ključnim svjedokom koji bi mogao dati neke ključne informacije za otkrivanje motiva jezivog zločina. Riječ je, navodi Blic, od dječakovoj 10-godišnjoj sestri

Na temelju dosadašnjih izjava, smatra se kako bi upravo sestra mogla otkriti je li došlo do promjene u ponašanju masovnog ubojice, kao i mogući razlog zašto je odlučio počiniti zločin. Također, nadležni vjeruju da bi ona mogla znati je li se s nekim svađao, je li mu netko prijetio, je li imao simpatiju ili neuzvraćenu ljubav i slično. 

Prema majčinu iskazu, djevojčica je gotovo cijeli dan prije masakra provela s bratom kod bake i djeda. Naime, desetogodišnja djevojčica dijelila je sobu s tri godine starijim bratom, išli su u istu školu, a dadilja ih je zajedno čuvala kada su roditelji bili odsutni zbog poslovnih obaveza. Prema tome, većinu svog vremena provodila je s njim

Ipak, s obzirom na to da je riječ o 10-godišnjem djetetu koje je doživjelo veliki šok, razgovor je trenutno odgođen. Naime, stručni tim psihologa treba utvrditi je li dijete sposobno svjedočiti. Djevojčica će iz sigurnosnih razloga morati biti premještena iz "Ribnikara". Njezin brat prolazi psihijatrijske preglede, otac joj je u pritvoru, a majka pod istragom. 

Podsjetimo, 13-godišnji učenik pucao je 3. svibnja oko 8.40 sati u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Riječ je o učeniku sedmog razreda rođenom 2009. godine. U pucnjavi je ubijeno devetero djece i zaštitar, dok je više osoba ranjeno.

Krajem svibnja, obitelj 13-godišnjaka oglasila se preko odvjetnice Irine Borović. "Tog 3. svibnja zavladala je vječna tišina u kojoj svaki dan jecamo nijemi od neizlječive boli i tuge za svakim nevino stradalim djetetom i za Draganom koji je s toliko ljubavi čuvao djecu. Duboko i najiskrenije žalimo i izražavamo sućut svakoj obitelji zbog njihovog gubitka, a koji je i svaki naš gubitak. Zauvijek u tuzi", stajalo je u poruci.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?