PANDEMIJA U SAD-U

Savjetnik u Bijeloj kući pozitivan. Biden: Debatu treba odgoditi ako Trump još ima koronu

BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL
07.10.2020.
u 07:15

Pandemija koronavirusom u SAD-u ubila je više od 210.000 ljudi, što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji.

Savjetnik u Bijeloj kući Stephen Miller rekao je u utorak da je pozitivan na koronavirus što je najnoviji slučaj zaraze tim virusom u najužem krugu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

"Tijekom posljednjih pet dana radio sam na daljinu i bio u samoizolaciji. Testovi su bili negativni svaki dan do jučer", rekao je Miller. Naveo je i da je danas nalaz bio pozitivan na koronavirus i nalazi se u karanteni. "Danas sam bio pozitivan na COVID-19 i nalazim se u karanteni", poručio je. Trump se vratio u Bijelu kuću u ponedjeljak nakon što je tri noći zbog zaraze koronavirusom proveo u vojnoj bolnici Walter Reed pozvavši Amerikance da se  ne boje koronavirusa te da ne dopuste da im zavlada životima. Pandemija koronavirusom u SAD-u ubila je više od 210.000 ljudi, što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji.

Zamjenik tajnika Bijele kuće Brian Morgenstern rekao je CNN-u kasno u utorak kako u Bijeloj kući nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, osim Millera. Millerova supruga Katie Miller, glasnogovornica potpredsjednika Mikea Pencea, u svibnju je bila pozitivna na koronavirus. A demokratski predsjednički kandidat Joe Biden rekao je da se zakazana debata sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom idući tjedan u Miamiju  ne bi trebala održati ako je Trump još uvijek zaražen koronavirusom.

Biden je rekao da bi se debata u Miamiju 15. listopada trebala odvijati samo u skladu sa strogim zdravstvenim smjernicama, a izbijanje zaraze koronavirusom koja je pogodila Trumpa i više ostalih dužnosnika Bijele kuće smatra "vrlo ozbiljnim problemom". "Ako još uvijek ima koronavirus, ne bismo trebali voditi debatu", rekao je Biden novinarima nakon prekida kampanje u Pennsylvaniji. "Nisam siguran čime se predsjednik Trump sada bavi. Ne znam kakav je njegov status. Radujem se što ću moći raspravljati s njim, ali samo se nadam da će se slijediti svi protokoli", rekao je Biden.

Upitan o Bidenovim komentarima, glasnogovornik Trumpove kampanje Tim Murtaugh rekao je da će predsjednik Trump bit zdrav i bit će u Miamiju.  "Previše je ljudi zaraženo. To je vrlo ozbiljan problem, pa ću se voditi smjernicama klinike Cleveland i onim što dokumenti kažu da je ispravno", rekao je Biden o svom sudjelovanju u debati. Američki predsjednik Donald Trump koji je u ponedjeljak napustio bolnicu gdje se liječio od koronavirusa rekao je u utorak da jedva čeka još jednu debatu s demokratskim protivnikom Joeom Bidenom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije