mediji objavili

Saudijski princ zvao je Bijelu kuću i tvrdio da je Khashoggi opasni islamist?

02.11.2018.
u 17:21

Mjesec dana je prošlo otkad je saudijski novinar Jamal Khashoggi ušetao u saudijsko veleposlanstvo u Turskoj iz kojega nikad nije izašao. Iako se odmah posumnjalo da je ubijen, službena potvrda stigla je tek nedavno. No, unatoč potvrdi da je ubijen njegovo tijelo još nije nađeno.

Dio američkih medija danas je objavio kako je saudijski princ Mohammed bin Salman nazvao Bijelu kuću prije nego je Saudijska Arabija priznala njegovo ubojstvo te da je rekao da smatra da je on opasni islamist, prenosi BBC.

Princ je tvrdio da je novinar opasan

Taj poziv se dogodio sedam dana nakon nestanka novinara, 9. listopada. Trumpov zet Jared Kushner i savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton razgovarali su s princom koji im je rekao da je Khashoggi član Muslimanskog bratstva te da je opasan. Saudijska Arabija demantirala je te navode.

NY Times je 14. listopada objavio izjave novinarovih prijatelja koji su kazali da se on kao mladić priključio Bratstvu, no nakon nekog vremena prestao je biti aktivnim članom organizacije.

"Khashoggi nije bio opasna osoba"

Njegova obitelj, s druge strane, tvrdi da nije bio član Bratstva te da je u više navrata zadnjih godina to demantirao.

"Jamal Khashoggi nije opasna osoba niti u jednom jedinom smislu. Tvrditi drugačije bilo bi smiješno", prenijeli su izjavu obitelji u Washington Postu.

Danas je turski dnevni list Hurriyet objavio kako je truplo novinara Jamala Khashoggija, ubijenog 2. listopada u saudijskom konzulatu u Istanbulu, raskomadano kako bi ga lakše razgradili nakon što je zadavljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije