projekt

Saudijci planiraju izgraditi most preko Crvenog mora!

saudijska arabija
08.04.2016.
u 18:49

Saudijska Arabija najavila je da će sagraditi most preko Crvenog mora do Egipta. Nakon susreta s egipatskim predsjednikom Abdelom Fattahom al Sisijem u petak kralj Salman je objavilo da je pokrenut postupak  izrade mosta koji će povezivati dvije nacije. Više od toga nije otkrio, javlja Mirror.

Dvije arapske zemlje su na najbližoj točki udaljene 16 kilometara, između mjesta Ras Alsheikh Hamid u Saudijskoj Arabiji i Nabq u Egiptu.

Egipat više neće primati besplatan novac

Financijska potpora Egiptu više neće uključivati tzv. ‘besplatni novac’ već zajmove koji bi trebali pomoći zemlji koje već neko vrijeme ispašta zbog pada cijena nafte na globalnom tržištu, doznaje Reuters od izvora is Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Kuvajt poslali su milijarde dolara u Egipat nakon što je tadašnji general a danas egipatski predsjednik al Sisi svrgnuo dotadašnjeg predsjednika Mohameda Mursija i njegovo Muslimansko bratstvo u 2013. godini nakon masovnih prosvjeda u zemlji.

Egipat pokušava oživiti gospodarstvo koje je u lošem stanju zbog stalnih političkih nemira koji su počeli sa ustankom 2011. kada je otjeran predsjednik Hosni Mubarak. Osim problema s ekonomijom, zemlju destabiliziraju i džihadisti na Sinaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?