U Adenu

Samoubojica napao konvoj i ubio je jemenskog guvernera

samoubica
06.12.2015.
u 11:52

Bombaš samoubojica zaletio se vozilom u konvoj kojim se kretao guverner dok je odlazio na posao u četvrti Tavahi. Poginulo je još šest ljudi, a nekoliko je ranjeno

Guverner jemenske pokrajine Aden Džafar Mohamed Saad ubijen je u nedjelju u samoubilačkom napadu na konvoj vozila kojim se kretao u gradu Adenu, objavili su sigurnosni izvori i očevici. Bombaš samoubojica zaletio se vozilom u konvoj kojim se kretao guverner dok je odlazio na posao u četvrti Tavahi.

U napadu je ubijeno još najmanje šest osoba, guvernerovih tjelohranitelja i suradnika, a nekoliko je osoba ranjeno. Saad je nedavno preuzeo dužnost, a bio je blizak predsjedniku Abdu Rabu Mansuru Hadiju. 

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad no islamistički militanti sveprisutni su u gradu, četiri mjeseca otkako su Hadijevi pristaše uz pomoć arapske koalicije protjerali Hute iz Adena, drugog najvećeg grada u zemlji. 

U studenome se u Aden vratio predsjednik Hadi pošto je gotovo osam mjeseci proveo u Saudijskoj Arabiji, u bijegu pred Hutima. Tavahi je postalo sjedište džihadista povezanih s lokalnim ogrankom Al-Qaede koja je iskoristila kaos u Jemenu kako bi osvojila područja.

Siromašna zemlja Arapskog poluotoka, Jemen je razdiran sukobima između snaga odanih arapskoj vojnoj koaliciji, predvođenoj Saudijskom Arabijom i pobunjenih Huta, koji su šijiti i proiranski orijentirani. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije