PROTUMJERA

SAD: Naši zračni napadi na istoku Sirije su poruka Iranu

25.08.2022.
u 12:46

Američki zračni udari u istočnoj Siriji imali su za cilj poslati poruku Iranu i milicijama u savezništvu s Teheranom koje su napadale američke vojnike u ovom mjesecu i u nekoliko navrata tijekom protekle godine, priopćio je Pentagon. 

Colin Kahl, zamjenik ministra obrane za politička pitanja, izjavio je da su američki zračni udari po položajima milicija koje podržava iranska Revolucionarna garda pokazali da se “Sjedinjene Države neće ustručavati braniti protiv iranske i agresije koju podržava Iran”.

Ratna nadzorna grupa, Sirijski opservatorij za ljudska prava, priopćio je da je u američkim zračnim udarima napadnut vojni kamp Ayash kojim upravlja grupa Fatimiyoun sastavljena od šiitskih boraca iz Afganistana. Opservatorij je javio da je najmanje šest sirijskih i stranih militanata ubijeno u napadu u sirijskoj pokrajini Deir el-Zour.

Deir el-Zour je strateški bitna pokrajina s naftnim poljima koja se graniči s Irakom. Milicije koje uživaju iransku podršku i sirijske vladine snage kontroliraju tu regiju, koja je bila česta meta izraelskih borbenih aviona u ranijim zračnim udarima, prenosi AFP.

Ključne riječi
SAD

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?