putin

SAD je vjerovatno jedina supersila

vladimir putin
18.06.2016.
u 07:43


Ruski predsjednik je za suradnju s pobjednikom američkih izbora tko god bio, ali ne želi da mu Amerikanci govore kako da živi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak kako shvaća da je SAD vjerojatno jedina svjetska supersila te da je spreman surađivati s pobjednikom američkih predsjedničkih izbora tko god on bude, ali i istaknuo da ne želi da mu Amerikanci govore kako da živi.

On je ponovio kritike američke uloge u Ukrajini, ocijenivši da je Washington u zabludi, kao i američkih nastojanja da spriječe Rusiju da popravi odnose s Europskom unijom.

"Amerika je velika sila - danas vjerojatno jedina supersila. To prihvaćamo", rekao je Putin na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu. "Želimo i spremni smo surađivati sa SAD-om."

Na pitanje o Donaldu Trumpu, Putin je nastojao ublažiti svoje ranije pozitivne komentare o republikanskom kandidatu za američkog predsjednika, kazavši da su pogrešno protumačeni, prenosi Hina.

Srdačni odnosi s Clintonom

Putin je u prosincu za Trumpa kazao da je "jako osebujan", "jako talentiran" i "apsolutni lider u predsjedničkoj utrci."

Trump je, također, imao dobre riječi za Putina.

No, u petak Putin je rekao da je Trumpa samo "osebujan".

Pozdravio je njegovu želju da obnovi odnose između dviju zemalja, rekavši: "Što je u tome loše?"

Naglasio je "srdačne odnose" s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, čija se supruga Hillary Clinton natječe za Bijelu kuću.

Kazao je da je zahvalan na njegovoj pozornosti i poštovanju prema Rusiji i njemu osobno. - See more at: http://m.pogled.ba/clanak/putin-sad-je-vjerovatno-jedina-supersila/90670#sthash.MWH4APm3.dpuf
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?