upozorili

SAD će 'bilježiti imena' tijekom glasanja Opće skupštine UN-a o Jerusalemu

20.12.2017.
u 19:53

Sjedinjene Države  će "bilježiti imena" tijekom glasanja Opće skupštine UN-a o rezoluciji kojom se kritizira američko priznavanje Jerusalema kao prijestonice Izraela.

Stalna predstavnica Nikki Haley upozorila je zemlje članice da joj je predsjednik Donald Trump rekao da ga izvijesti o "onima koji budu glasovali protiv nas" u četvrtak, prenosi BBC.

U prijedlogu rezolucije se navodi da bilo kakve odluke o statusu Jerusalema nemaju pravni učinak i da trebaju biti poništene.

SAD je u ponedjeljak uložio veto na sličan prijedlog u Vijeću sigurnosti UN-a.

Ostalih 14 zemalja članica u Vijeću sigurnosti glasovale su za taj prijedlog, ali je Haley to opisala kao "uvredu" i upozorila da "to neće biti zaboravljeno".

Rezolucija koju su za Opću skupštinu predložile Turska i Jemen slična je prijedlogu na koji je uložen veto u Vijeću sigurnosti.

Palestinski stalni promatrač u UN-u, Riyad Mansour, rekao je da se nada "ogromnoj potpori" za rezoluciju.

Međutim, Haley je u utorak u pismu desecima država članica upozorila da "budu uvjereni da predsjednik i SAD to glasovnje smatraju osobnim".

Haley je svoje upozorenje uputila i na Twitteru, napisavši: "SAD će bilježiti imena".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?