Johns Hopkins

SAD: 749 umrlih od koronavirusa u protekla 24 sata

07.06.2020.
u 08:26

Od novog koronavirusa umrlo je 749 ljudi u protekla 24 sata, pokazuju podatci koje je u 2.30 sati po srednjoeuropskom vremenu objavilo sveučilište Johnsa Hopkinsa.

Ovime se ukupan broj umrlih od covida-19 u Sjedinjenim Državama, gdje je oboljelo 1,9 milijuna ljudi, penje na 109.791. Oko 500.000 je dosad ozdravilo, navodi to sveučilište smješteno u Baltimoreu, na istoku SAD-a.

SAD je najteže stradala zemlja i po broju umrlih i po broju zaraženih. No u odnosu na broj stanovnika, više europskih zemalja preteklo je SAD po broju umrlih, kao što su Francuska, Italija i Španjolska.

Predsjednik Donald Trump rekao je u petak da je SAD "uglavnom svladao" krizu i ponovo pozvao guvernere da ublaže epidemiološke mjere.

SAD je na vrhuncu krize, sredinom travnja, bilježio oko 3.000 umrlih na dan. Sada je taj broj pao na oko 1000 umrlih i 20.000 oboljelih na dan.

No zdravstveni radnici se boje da bi veliki prosvjedi koji se već više od tjedana dana održavaju diljem zemlje protiv policijske grubosti i rasizma mogli potaknuti porast broja oboljelih u narednim tjednima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije