POTVRDIO RUSKI PREMIJER

Rusija zatvorila granicu koju dijeli s Kinom zbog koronavirusa

STRINGER/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.01.2020.
u 11:32

Novi ruski premijer Mikhail Mishustin potvrdio je da Rusija zatvara svoju istočnu granicu s Kinom zbog koronavirusa. Istaknuo je da to čine kako bi zaustavili širenje virusa. 

- Mi ćemo obavijestiti sve o zatvaranju granica na Dalekom istoku, kao i o drugim mjerama koje je vlada poduzela, rekao je ruski premijer, prenosi Moscow Times. 

Vijest o tome dolazi nakon što je Rusija zaustavila izdavanje elektroničkih viza kineskim državljanima s ciljem zaustavljanja. 

Troje od 206 Japanaca prebačenih u zemlju u srijedu iz Wuhana zaraženo je koronavirusom a dvoje je odbilo testirati se, objavile su u četvrtak japanske vlasti.

"Jedna od tri zaražene osobe razvila je simptome, a dvije nisu", pojasnio je u četvrtak ministar zdravstva Katsunobu Kato pred parlamentarnim odborom. Te tri osobe nalaze se u bolnici u Tokiju, u dijelu posebno pripremljenom za prihvat bolesnika zaraženih koronavirusom, rekao je premijer Shinzo Abe, također prisutan u parlamentu.

Filipini su potvrdili prvi slučaj zaraze koronavirusom. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?