Vladimir Putin tvrdi

Rusija proizvela cjepivo protiv ebole

cjepivo
13.01.2016.
u 20:52

Imamo dobre vijesti. Registrirali smo lijek protiv ebole, koji se nakon odgovarajućih testova pokazao izuzetno efikasnim, efikasnijim nego lijekovi koji su se dosad koristili, izjavio je Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su znanstvenici iz njegove zemlje razvili cjepivo protiv ebole, od koje su umrle na tisuće ljudi u zapadnoj Africi.

Putin, koji je, prema navodima agencije France Press, poznat po bombastičnim objavama, nije naveo naziv cjepiva, kako ona funkcionira, tko je radio na njoj, niti je iznio detalje o eventualnim testiranjima tog lijeka.

- Imamo dobre vijesti. Registrirali smo lijek protiv ebole, koji se nakon odgovarajućih testova pokazao izuzetno efikasnim, efikasnijim nego lijekovi koji su se dosad koristili za tu svrhu u svijetu, izjavio je Putin, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Dosad nije postojalo cjepivo ili drugi lijek protiv ebole koji bi bio odobren za upotrebu, a Svjetska zdravstvena organizacija je naložila da se ubrzano radi na osmišljavanju lijekova protiv tog virusa.

Epidemija ebole, koja je zahvatila zapadnu Afriku, rezultirala je smrću više od 11.000 ljudi, a dosad razvijena cjepiva su bile obećavajuće, ali nijedna nije dosad testirana na općoj populaciji koja nije zaražena, što je standardna procedura za dokazivanje efikasnosti jednog lijeka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?