napad s mora

Rusija ispalila krstareće rakete na ISIL: 'Sve su mete uništene'

31.05.2017.
u 11:36

Udar za koji su ruske agencije prenijele da je bio prvi takve vrste od studenoga, izveden je s fregate "Admiral Essen" i podmornice "Krasnodar"

Rusija je s ratnog broda i podmornice ispalila četiri krstareće rakete iz Sredozemnog mora na mete džihadističke skupine tzv. Islamske države blizu grada Palmire u Siriji, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo obrane. 

Udar za koji su ruske agencije prenijele da je bio prvi takve vrste od studenoga, izveden je s fregate "Admiral Essen" i podmornice "Krasnodar", a ciljevi su bili militanti i njihova postrojenja istočno od Palmire. 

"Sve su mete uništene", priopćilo je ministarstvo. 

Rusija je upozorila Sjedinjene Države, Tursku i Izrael prije ispaljivanja raketa, navodi ministarstvo.

U priopćenju nije navedeno vrijeme napada,  a posljednji poznati napad krasterećim raketama Kalibr s fregate na militante u Siriji Rusija je izvela u studenome, javila agencija RIA.

"Krasnodar" i "Admiral Essen" dio su ruske Crnomorske flote.

Moskva je u rujnu 2015. počela udare na Siriju podržavajući režim predsjednika Bašara al-Asada. Primirje su u prosincu 2016.  dogovrile snage lojalne režimu i pobunjeničke skupine, no ono se ne odnosi na džihadiste Islamske države.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije