Nikki Haley tvrdi

Rusija blokirala američki prijedlog u vezi istrage za napade kemijskim oružjem

ilustracija
17.11.2017.
u 07:47

Rusija je blokirala američki prijedlog rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o nastavku međunarodne istrage o utvrđivanju krivnje za napade kemijskim oružjem u Siriji. Ovo je deseti put da je Moskva uložila veto u Vijeću sigurnosti kad je riječ o Siriji, prenosi Al Jazeera Balkans.

Američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley kazala je da je "Rusija potkopala naše pokušaje da spriječimo buduće napade".

"Poruka bilo kome tko sluša jasna je. Efektivno, Rusija prihvaća napade kemijskim oružjem u Siriji. Ne mogu izbrojati koliko sam puta ovdje stajala i pozivala Rusiju da učini pravu stvar."

Haley je rekla da postoje drugi međunarodni mehanizmi za prikupljanje dokaza za buduće krivične postupke protiv odgovornih za smrtonosne kemijske napade.

"I ako i kada to bude potrebno, postoje Sjedinjene Američke Države. Bez obzira na to što njihov ruski zaštitnik bude učinio ovdje u Vijeću sigurnosti, ovo je jasno upozorenje Assadovom režimu. SAD ne prihvaća sirijsko korištenje kemijskog oružja. Kao što smo to učinili u travnju, ponovno ćemo to učiniti – branit ćemo međunarodne standarde protiv korištenja kemijskog oružja. Bilo bi mudro da Assadov režim posluša ovo upozorenje", poručila je Haley.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?