rat u ukrajini

Rusi regrutiraju Wagnerovce, u tijeku pregovori za pristupanje regularnoj vojsci

ukrajina
VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
27.09.2023.
u 09:12

Rusko ministarstvo obrane regrutira bivše članove Wagner grupe za vlastite privatne vojne tvrtke (PMC), prema Institutu za proučavanje rata (ISW).

Zapovjednik ruske Crnomorske flote i jedan od najviših časnika ruske mornarice, Viktor Sokolov snimljen je kako u utorak sudjeluje u videokonferenciji, samo dan nakon što su ukrajinski specijalci rekli da su ga ubili. Na fotografiji koju je objavilo rusko ministarstvo obrane, Sokolov je prikazan za vrijeme navodnog sudjelovanja u videokonferenciji zajedno s ministrom obrane Sergejem Šojguom i ostalim najvišim admiralima i zapovjednicima vojske.

Rusko ministarstvo obrane regrutira bivše članove Wagner grupe za vlastite privatne vojne tvrtke (PMC), prema Institutu za proučavanje rata (ISW).

ISW, kako prenosi Sky News, citira ruskog vojnog blogera koji tvrdi da su se bivši Wagnerovci, koji su napustili organizaciju, sada pridružili PMC-ima "Redut" i "Volunteer Corps" povezanima s Ministarstvom obrane.

Također, bloger je ustvrdio da su se te bivše Wagnerove trupe počele premještati sa svojim novim jedinicama u područje Bahmuta u Ukrajini.

Što se tiče Wagnerovih trupa koje su još uvijek povezane s organizacijom, bloger je naznačio da je novi šef plaćeničke skupine Anton Yelizarov koji pregovara s Ruskom nacionalnom gardom o uključivanju Wagnerovih jedinica u njezine redove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?