PESKOV ODRŽAO INTERVJU

Rusi priznali: Imamo velike gubitke u vojsci, to je za nas velika tragedija

ruski tenkovi
Yaghobzadeh Alfred/ABACA/ABACA
07.04.2022.
u 20:40

U intervjuu je spomenuo i kako je Ukrajina od 2014. postala antiruska te da ''sve što se dogodilo u toj zemlji je bilo usmjereno protiv Rusije''

Fotografije iz Buče su lažne i mi govorimo o tome već danima, no nitko nas ne sluša - izjavio je to u intervjuu za Sky News glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Peskov je u intervjuu govorio o tome kako su scene iz razorenog grada ''fabricirane i lažne'', nakon čega ga je novinar Mark Austin prekinuo i upitao ga - ''Shvaćate li vi koliko to groteskno zvuči?''

- Radi se o lažnim fotografijama i mi pričamo o tome već danima, no nitko nas ne sluša. Kremlj je pružao detaljna objašnjenja o ovom problemu - odgovorio je pa dodao kako neke stvari ponekad treba preispitivati. U intervjuu je spomenuo i kako je Ukrajina od 2014. postala antiruska te da ''sve što se dogodilo u toj zemlji je bilo usmjereno protiv Rusije''. 

Na pitanje novinara je li ovaj rat zapravo poniženje za Rusiju obzirom na izgubljene trupe, Peskov je odgovorio kako ''je to pogrešno shvaćanje situacije koja se događa''. 

- Izgubili smo dosta vojske i to je za nas velika tragedija - priznao je.  Komentirajući razrušeni Mariupolj, Peskov je kazao: - Mariupolj će biti oslobođen od nacionalističkih bataljuna i nadamo se da će se to uskoro dogoditi. 

Novinar Austin ga je upitao i hoće li Rusija surađivati s Međunarodnim kaznenim sudom kako bi svijetu potvrdili da nisu počinjeni nikakvi ratni zločini, na što je Peskov odgovorio kako Rusija ne priznaje navedeni sud. 

- I nismo jedina zemlja koja ga ne podržava. Zainteresirani smo za objektivnu i nezavisnu istragu svih zločina, no želimo razumijeti kakav će biti format takvih istraga. Imamo loša iskustva s takvom vrstom istraga - kazao je. 

Je li Vladimir Putin zabrinut da bi mogao završiti na sudu? - Ne, ne vidimo nikakvu mogućnost da bi se to moglo dogoditi - odgovorio je Peskov.  Osvrnuo se i na NATO te kazao kako se radi o ''stroju namijenjenom za sukobe''. 

- To nije mirno savezništvo. Krojeno je za sukobe i njihova glavna svrha je sukobiti se s Rusijom - kazao je pa dodao o sankcijama Zapada: - Mi živimo pod sankcijama već desetljećima i navikli smo na ovakve situacije. Počeli smo se pripremati za ovakve sankcije prije godinu dana i trenutno smo u teškoj situaciji, no naša ekonomija i dalje stoji na nogama - dodao je. 

Novinar je upitao Peskova i kako može spavati po noći, obzirom na scene koje se viđaju u medijima, na što je Peskov odgovorio: - Ne radi se o mom snu, radi se o ukrajinskoj vojci koja koristi civile kao štit. Ne dopuštaju im da napuste grad - kazao je pa dodao kako Rusija nikada nije gađala civile. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije