Sergej Lavrov

Nećemo zaustaviti udare u Siriji do poraza Al-Qaide

 Sergey Lavrov
03.02.2016.
u 18:12

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija neće zaustaviti zračne napade i pored poziva zapadnih zemalja da to učini. On je naglasio da zračni napadi neće biti zaustavljeni sve dok pojedine naoružane skupine kao što je Al-Qaida ne budu poražene.

“Moramo uništiti i skupine kao što su Jabhat al-Nusra”, rekao je Lavrov novinarima u glavnom gradu Omana, Muscatu.

Lavrov je istaknuo da će biti teško uspostaviti mir u Siriji sve dok se granica s Turskom ne zatvori kako bi se zaustavilo krijumčarenje, ali i prebacivanje boraca.

Američki državni tajnik John Kerry izjavio je jučer da Rusija mora zaustaviti bombardiranje usmjereno prema oporbenim skupinama u Siriji koje se protive režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

“Kada je riječ o primirju, razgovarali smo s Amerikancima. Razmijenit ćemo ideje na sljedećem sastanku 11. veljače”, rekao je Lavrov. Inače, svoj pojačani angažman Rusija svakodnevno dokazuje uključivanjem novih pristupa i oružja u vojnu intervenciju koju provodi iz zraka na sirijskom ratištu. Prije nekoliko dana stigla su i četiri najmodernija Suhojeva zrakoplova tipa SU-35 koji predstavljaju najsuvremeniju inačicu ovog kvalitetnog lovačkog zrakoplova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije