AUTOMOBILI IZ NJEMAČKE

Rabljene dizelaše prodaju na istok Europe, a aute za otpad - u Afriku!

Reuters/Pixsell
02.08.2018.
u 12:17

Dok stari dizelaši nove vlasnike traže na istoku Europe, svi ostali automobil koji bi u Njemačkoj završili na otpadu, izvoze se u Afriku

Posao s prodajom rabljenih automobila u Njemačkoj cvjeta, a sva vozila koja imaju ekološku oznaku Euro 5 ili nižu, većinom se izvoze. 

Dok stari dizelaši nove vlasnike traže na istoku Europe, svi ostali automobil koji bi u Njemačkoj završili na otpadu, izvoze se u Afriku. Trgovac rabljenim automobilima Haydar za Deutsche Welle je ispričao kako su se u Africi prvo tražili veliki automobili, a u kakvom su stanju nije bilo važno.

– Ako je tehnika kvalitetna, u Africi ima dovoljno jeftinih majstora koji će gotovo svaki auto dovesti u vozno stanje. Ali sad se i za Afriku sve više traže srednja i manja vozila za već prepune gradove Crnog kontinenta i za srednji sloj koji si polako može priuštiti auto. Jedini uvjet je sad – klima uređaj. Bez nje se i u Africi sve teže može nekome prodati auto – piše DW. 

Svi ostali automobili odlaze na istok Europe. Prvo ih kupuju ljudi iz zemalja istoka i jugoistoka EU gdje je dizel jeftiniji, ali gdje nema toliko buke oko očuvanja okoliša, a onda i iz zemalja bivšeg SSSR-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije