OD SUTRA PAPRENE KAZNE

Putujete u Austriju? Vozite oprezno, evo kako će kažnjavati vozače

putovanje austrija
Matthias Balk/DPA/PIXSELL
31.08.2021.
u 17:05

Vozači automobila koji voze za 30 i više km/h brže nego je dozvoljeno morati će platiti umjesto dosadašnjih 70 eura kaznu od 150 eura

Svi oni koji putuju u Austriju, od sutra moraju biti posebno opreznu u prometu.

Nove odredbe predviđaju da vozači automobila koji voze za 30 i više km/h brže nego je dozvoljeno morati će platiti umjesto dosadašnjih 70 eura kaznu od 150 eura. 

Minimalne kazne za daljnje prekršaje (za vožnju preko 40 km/h od dozvoljene brzine u naseljenom području, te preko 50 km/h izvan naseljenog područja), povećane su sa 150 na 300 eura, a najviša kazna u ovoj prekršajnoj kategoriji povećana je s 2.180 na 5.000 eura. 

Uz to, prijestupnik mora računati i s oduzimanjem vozačke dozvole na mjesec dana, a u slučaju ponavljanja prekršaja s tri mjeseca bez dozvole.

Za najteže prekršaje, ako ste se vozili 80 ili 90 km/h brže od propisanog ograničenja na prometnici, dobiti će te zabranu upravljanja motornim vozilom na najmanje šest mjeseci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?