počelo je

Putnicima u Egiptu zabranjeno ukrcavanje na avion za New York

das
ilustracija
28.01.2017.
u 16:30

Petero putnika iz Iraka i jedan iz Jemena nisu mogli u subotu ući u zrakoplov EgyptAira koji je iz Kaira letio u New York, pošto je američki predsjednik Donald Trump zabranio ulazak u zemlju državljanima sedmerih zemalja s muslimanskom većinom, rekli su izvori u kairskoj zračnoj luci.

Trump je u petak uveo četveromjesečnu zabranu prihvata izbjeglica u Sjedinjenim Državama i privremeno zabranio ulazak u zemlju državljanima Sirije i još šest većinski muslimanskih zemalja, rekavši da će ta mjera pomoći u zaštiti Amerikanaca od terorističkih napada.

Imali su valjane useljeničke vize

Za šestero putnika koji su trebali sletjeti u međunarodnu zračnu luku John F. Kennedy u New Yorku zabranjen je ukrcaj u zrakoplov EgyptAira na letu 985 iz kairske zračne luke premda su imali valjane useljeničke vize, dodaju izvori.

Qatar Airways je u subotu upozorio putnike koji iz sedam muslimanskih zemalja, kojima je Trump zabranio ulazak u zemlju, putuju u SAD da moraju imati dozvolu trajnog boravka ili diplomatsku vizu.

"Državljani Sudana, Libije, Somalije, Sirije, Irana, Iraka i Jemena mogu putovati u SAD samo ako posjeduju dozvolu trajnog boravka (zelenu kartu) ili neku od dolje navedenih viza", piše u priopćenju na mrežnoj stranici te aviokompanije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?