Naslovnica Svijet

Putnici aviona bili su izvan sebe kad su otkrili što je u kabini

17. veljače 2019. u 20:11 0 komentara 299 prikaza
Foto: Thinkstock

Putnici Lion Air leta JT-293 bili su šokirani pojavom škorpiona u kabini njihovog zrakoplova koji ih je prevozio iz međunarodne zračne luke u indonezijskom gradu Riau do Bantena. 

Incident je zabilježio jedan od putnika koji je video postavio na društvene mreže.   

Glasnogovornik Lion Air-a Danang Mandala Prihantoro izjavio je da zrakoplovna tvrtka još uvijek istražuje pojavu otrovne životinje. 

"Na temelju našeg promatranja videozapisa, čini se da je riječ o pauku", izjavio je glasnogovornik za kompas.com. Međutim, fotografija, koja je također objavljena na YouTubeu, pokazala je da se radi o škorpionu koji je lokalno poznat pod nazivom "kalajeng king".

Prihantoro je dodao da je, nakon što je dobio informaciju o životinji, osoblje zrakoplovne kompanije detaljno provjerilo kabinu, ali nije našlo ništa. 

"Da bi se osigurala sigurnost putnika tijekom leta, avion je ispravno ispitan kako bi se uklonila svaka moguća prijetnja od štetočina", kazao je dodavši da je let JT-293 bio dobro pripremljen u četvrtak prije odlaska, a zrakoplov Boeinga 737-800NG prošao je temeljite provjere prije leta i proglašen je sigurnim za letenje.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.