Ruski predsjednik

Putin usporedio borbu s Ukrajinom s pobjedom Rusije protiv nacističke Njemačke

vladimir Putin
ALEXEI DRUZHININ/NEWSCOM
02.02.2023.
u 18:31

Ruski predsjednik Vladimir Putin, u svom govoru povodom osamdesete obljetnice od odlučujuće bitke za Staljingrad u Drugom svjetskom ratu, usporedio je trenutnu borbu Ukrajine i zapadnih saveznika s pobjedom Rusije protiv nacističke Njemačke

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je da će u Haagu biti uspostavljen međunarodni centar za procesuiranje zločina u Ukrajini. "Koordinirat će prikupljanje dokaza, bit će uključen u zajednički istraživački tim koji podržava naša agencija Eurojust", rekla je von der Leyen. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin, u svom govoru povodom osamdesete obljetnice od odlučujuće bitke za Staljingrad u Drugom svjetskom ratu, usporedio je trenutnu borbu Ukrajine i zapadnih saveznika s pobjedom Rusije protiv nacističke Njemačke.

"Nažalost vidimo da ideologija nacizma u svom modernom obliku i manifestaciji opet izravno prijeti sigurnosti naše zemlje", rekao je Putin. Kritizirao je i obećanje Njemačke da će Ukrajini dostaviti svoje tenkove Leopard 2. 

Poljsko premijer Mateusz Morawiecki u intervjuu za njemački Bild rekao je da je otvoren za opskrbu Ukrajine borbenim avionima F-16 ako se odluka donese zajedno s drugim NATO saveznicama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije