Rat u Ukrajini

Putin uručio poziv za vojsku bivšem boksačkom prvaku Valuevu

29.09.2022.
u 19:25

Bokserski div Nikolaj Valuev (49), poznat kao i najviši (213 cm) i najteži (150 kg) svjetski prvak u povijesti boksa, dobio je poziv da se pridruži ruskim oružanim snagama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 21. rujna najavio početak djelomične mobilizacije, objasnivši da ova odluka ima za cilj zaštitu Rusije i njenog suvereniteta, a među regrutiranim će biti i čuveni bokserski prvak.

Nakon umirovljenja 2009. godine, Valuev je otišao u politiku i pridružio se ruskom parlamentu (Dumi) 2011. godine kao član stranke Jedinstvena Rusija koja podržava Putina.

Za njega je morala biti napravljena posebna stolica u kojoj bi sjedio kada bi dolazio u parlament, a imao je i ozbiljnih problema s kostima i zglobovima. Bio je primoran na dvije operacije, ali to nije spriječilo Putinovu vojsku da ga pozove.

U intervjuu ruskim državnim medijima rekao je da mu je uručen poziv kada je bio u Donbasu na istoku Ukrajine, te će sljedećeg tjedna ići u vojni ured kako bi se prijavio.

Kako je naglasio, djelomična mobilizacija je veoma važna odluka za državu. Prema njegovim riječima, ogroman broj stranih plaćenika stigao je na teritorij Ukrajine, riječ je o desetinama tisuća ljudi, te smatra da je ruskoj vojsci potrebna podrška.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije