ruski predsjednik

Putin: Ukrajina će biti kažnjena za ometanje izbora i napada na civile

Vladimir Putin
SPUTNIK/REUTERS
15.03.2024.
u 19:40

"Kako bi poremetili glasački proces i zastrašili ljude, barem u pograničnim područjima, režim u Kijevu pokušava izvesti kaznene akcije, ciljajući civilna naselja u Rusiji", rekao je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u petak rekao da će Ukrajina biti kažnjena zbog pokušaja ometanja ruskih predsjedničkih izbora granatiranjem civilnih meta na ruskom teritoriju i slanja 2500 naoružanih vojnika u pokušaju da probiju ruske granice.

Obraćajući se vojnim zapovjednicima i šefovima obavještajnih agencija te najutjecajnijim civilnim čelnicima, Putin je rekao da takvi zločini neće proći nekažnjeno.

"Kako bi poremetili glasački proces i zastrašili ljude, barem u pograničnim područjima, režim u Kijevu pokušava izvesti kaznene akcije, ciljajući civilna naselja u Rusiji", rekao je Putin.

"Neprijateljski napadi neće proći nekažnjeno", rekao je Putin, dodavši da je ruska protuzračna obrana srušila 95 posto projektila i granata. 

Rekao je da je poginulo i troje civila.

Po njegovim riječima, izvršena su četiri napada na područje Belgoroda i jedan napad na područje Kurska. Također je rekao da iza tih napada stoje ukrajinski proksiji, oko 2500 vojnika uz potporu 35 tenkova i 40 oklopnih vozila.

Oko 60 posto tih vojnika, nastavio je Putin, je ubijeno, a uništena im je i polovica oklopnih vozila.

"Siguran sam da će naši ljudi, naš ruski narod, na ovo reagirati još većom solidarnošću. Koga su oni odlučili zastrašiti? Ruski narod?", zapitao se Putin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?