Predsjednik Rusije

Putin: Ubojstvo Zakharchenka podli čin

01.09.2018.
u 08:08

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je, povodom ubojstva lidera samoproglašene Donjecke narodne republike Alexandra Zakharchenka, da je to podli čin i da oni koji su izabrali put terorizma ne žele tražiti mirno rješenje sukoba.

Putin je izrazio sućut žiteljima Donbasa povodom pogibije.

-Rusija će uvijek biti s vama - naglasio je ruski predsjednik, prenosi N1.

-Podlo ubojstvo Alexandra Zakharachenka je još jedno svjedočenje o tome da oni koji su izabrali put terorizma, nasilja, zastrašivanja ne žele tražiti mirno, političko rješenje sukoba, ne žele voditi realan dijalog sa žiteljima jugoistoka Ukrajine. Umjesto toga polažu opasan ulog u destabilizaciju situacije, u to da narod Donbasa bace na koljena. U tome neće uspjeti - naveo je Putin u telegramu sućuti povodom ubojstva.

On je naglasio da očekuje da će organizatori i izvršitelji tog ubojstva dobiti kaznu koju su zaslužili, prenosi Sputnjik.

Ruski predsjednik je istaknuo da je Zakharchenko bio pravi narodni lider, smio i odlučan čovjek, patriota Donbasa.

-U teškom vremenu za svoj rodni kraj on je ustao u njegovu zaštitu, preuzeo je na sebe ogromnu osobnu odgovornost, predvodio ljude - dodao je Putin.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Alexander Zakharchenko poginuo je u eksploziji u restoranu u centru Donjecka. Osumnjičeni su uhićeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije