Ruski predsjednik

Putin: Snowden nije trebao odavati tajne, ali on nije izdajnik

02.06.2017.
u 17:55

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da smatra da je bivši zaposlenik Agencije za nacionalnu sigurnost SAD-a Edward Snowden pogriješio što je objavio američke obavještajne podatke, ali da nije izdajnik.

Tridesettrogodišnji Snowden je dobio azil u Rusiji 2013. godine nakon što je objavio informacije o američkim tajnim operacijama. Njegov odvjetnik u siječnju je kazao da Snowden ima pravo ostati u Rusiji do 2020. godine i da može podnijeti zahtjev za rusko državljanstvo sljedeće godine.

Putin je o Snowdenu razgovarao u intervjuu s američkim filmskim producentom Oliverom Stoneom.

- Snowden nije izdajnik. On nije izdao interese svoje zemlje, niti je prenio nekoj drugoj zemlji informacije koje bi mogle naštetiti njegovom narodu - rekao je Putin.

Međutim, ruski čelnik je kazao da je Snowden, ako mu se nije sviđalo to što radi, umjesto što je odavao tajne trebao dati otkaz u Agenciji na isti način na koji je sam Putin dao otkaz u KGB-u.

- Moje mišljenje je da je to što je on učinio pogrešno - dodao je Putin u intervjuu, prenosi agencija Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije