Putin se zahvalio FBI na informaciji o planiranju napada u Rusiji

21.02.2020.
u 08:03

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je pohvalio FBI što je podijelio informaciju koja je pomogla u osujećivanju napada sljedbenika radikalne grupe Islamska država u St. Petersburgu tijekom novogodišnjih praznika.

Govoreći na sastanku s visokim dužnosnicima Savezne službe sigurnosti (FSB), Putin je izjavio „da smo zahvalni našim partnerima na njihovoj podršci i profesionalnoj solidarnosti u suprotstavljanju zajedničkoj prijetnji“.

- Mi ćemo, prirodno, odgovoriti na isti način - dodao je ruski čelnik.

FSB je u prosincu prošle godine objavio uhićenje dvojice Rusa koji su priznali da su planirali terorističke napade u St. Petersburgu.

 Putin je potom nazvao američkog predsjednika Donalda Trumpa kako bi mu se zahvalio na dojavi.

U prosincu 2017. Putin se također zahvalio CIA-i zbog informacije koja je pomogla u osujećivanju bombaških napada u St. Petersburgu. Kremlj je tada priopćio da je dojava CIA-e dovela do FSB-vog uhićenja grupe osumnjičenih koji su planirali napad na katedralu Kazan i na ostala mjesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi u St. Petersburgu.

Rusko-američki odnosi pali su na najniže razine od Hladnog rata nakon ruske aneksije Krima u 2014., ali su Moskva i Washington obećali da će nastaviti kontraterorističku suradnju, prenosi Associated Press.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?