NIZ NOVIH PRAVILA

Putin potpisao odluke o služenju vojnog roka, drakonske zatvorske kazne za kršenje zakona

putin vladimir
24.09.2022.
u 19:29

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je paket mjera koje podrazumijevaju izmjene i dopune Kaznenog zakona o služenju vojnog roka u ovoj državi.

Pored odluke o mobilizaciji koju je Putin ranije potpisao, izmjene zakona o služenju vojnog roka pooštrit će pravila za sve one koji budu sudjelovali u radu ruske vojske.

Prije svega, u zakon se dodao novi član pod nazivom "Pljačka" i odnosi se na sve one koji otuđe bilo što što predstavlja imovinu vojske Ruske Federacije. Za ovo kazneno djelo predviđa se kazna od šest do 15 godina zatvora.

Osim toga, u zakon je dodan još jedan član i to pod nazivom "Dobrovoljna predaja". Oni koji se dobrovoljno predaju tijekom ratnih aktivnosti dobit će kaznu zatvora od tri do deset godina zatvora.

"Ako je vojnik počinio takvo kazneno djelo prvi put te su poduzete mjere za oslobađanje i na kraju se vratio na mjesto službe, onda se može osloboditi odgovornosti", citirali su ruski mediji dio novog zakona.

Također, dio novog zakona uključuje i stavku "Dezertiranje ili nedolazak na služenje vojnog roka" za što će svaki državljanin Ruske Federacije moći suočiti s kaznom od pet do deset godina zatvora. Istu odgovornost za ovo djelo snosit će i profesionalni vojnici, ali i oni koji se nalaze u pričuvnom sastavu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?