Podgorica

Putin ne da Crnoj Gori pridruživanje NATO-u

Riot policemen push demonstrators while attempting to disperse them outside the parliament building in the capital Podgorica, Montenegro, October 17, 2015. Montenegro's police used teargas on Saturday to disperse hundreds of anti-government protesters out
21.10.2015.
u 06:15

analitičari Rusija želi pokazati jačinu svog političkog utjecaja na Balkanu

Trotjedni prosvjedi opozicijske Demokratske fronte u Podgorici dobili su – nakon što je crnogorska policija u subotu okončala okupljanja pristaša Demokratske fronte ispred zgrade parlamenta – potpuno novu dimenziju. Umiješala se Rusija, čije je ministarstvo vanjskih poslova prvi put povezalo ulična okupljanja DF-a s ulaskom Crne Gore u NATO. Samo nekoliko sati nakon što je policija uklonila šatore i pozornicu ispred Skupštine, Kremlj je reagirao komentarom na stanje u Crnoj Gori u kojem je indirektno zaprijetio državnoj sigurnosti ako se nastavi put prema NATO-u!

Pismo upozorenja

"Ne može se ne uočiti da, usprkos uvjeravanjima koja crnogorsko rukovodstvo dobiva iz zapadnih država, uključivanje te zemlje u proces euroatlantske integracije nikako ne vodi prema njenoj konsolidaciji i prosperitetu. Prije će biti suprotno – prisutna je politička i ideološka polarizacija društva i zaoštravanje socijalno-ekonomskih problema", navodi se u priopćenju ruske diplomacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije