moskva

Putin nastavlja borbu s oponentom: Navaljnom zamrznuti računi i zaplijenjen stan u Moskvi

putin
Reuters/PIXSELL
24.09.2020.
u 18:27

Ruskom oporbenom političaru Alekseju Navaljnom zamrznuti su računi i zaplijenjen stan u Moskvi dok se u bolnici u Berlinu oporavljao od trovanja, rekla je u četvrtak njegova glasnogovornica Kira Jarmiš. "To znači da se stan ne može prodati, pokloniti niti se može staviti pod hipoteku", izjavila je Jarmiš u videu na Twitteru. Dodala je da mu je imovina zamrznuta 27. kolovoza, zbog tužbe kompanije koja dostavlja hranu školama u Moskvi.

Ruski sud je u listopadu 2019. naredio Navaljnom i njegovim suradnicima da plate 1.4 milijuna dolara odštete toj kompaniji jer su, navodi sud, neopravdano dovodili u pitanje kvalitetu hrane. Četrdesetčetverogodišnji kritičar vlasti Vladimira Putina se ranije ovaj mjesec srušio u zrakoplovu iznad Sibira. Prevezen je iz Rusije na liječenje u Berlin, a njemačka je vlada izvijestila da testovi provedeni u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj pokazuju da je otrovan nervnim agensom novičokom.

Članice EU-a pozvale su Rusiju da rasvijetli događaj koji smatraju pokušajem ubojstva, no Moskva to odbija i ocjenjuje da nema nikakva pokazatelja da je počinjen zločin nad Navaljnim koji se u međuvremenu oporavio. Kremlj je u srijedu objavio da se Navaljni može vratiti u Rusiju poput svakog drugog građanina.

Komentara 1

PP
ppp
19:15 24.09.2020.

Evgeniy Prigoshin je tužio Navalnija zbog klevete jer je optužio njegovu firmu kako djeci u školama dostavlja lošu hranu te djeca imaju zdravstvene tegobe! Nakon iznošenja dokaza PRED SUDOM ,Prigoshin dobiva parnicu i Navaljnom se naređuje plaćanje odštete i sudskih troškova! To je normalna prakda u svakom dijelu svijeta i nema ništa sa Putinom! Kako vas nije stid iznositi neistine i neprovjerene informacije u javnost a nazivati se Novinarima??

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?