UKRAJINCI TVRDE

Putin je prije dva mjeseca preživio atentat: 'Dođe li ova osoba na vlasti, problemi će se samo povećati'

vladimir putin
SPUTNIK/REUTERS
23.05.2022.
u 17:44

Radilo se o apsolutno neuspješnom pokušaju, ali se stvarno dogodio, kazao je čelnik ukrajinske tajne obavještajne agencije

Na ruskog predsjednika Vladimira Putina na početku je invazije pokušan atentat, tvrdi čelnik ukrajinske tajne obavještajne agencije.  Kako je Kirilo Budanov izjavio za ukrajinsku Pravdu, prenosi Mirror, prije dva mjeseca je netko neuspješno pokušao izvesti atentat na Putina. 

 - Ovo nije javna informacija. Radilo se o apsolutno neuspješnom pokušaju, ali se stvarno dogodio - kazao je te dodao kako se sve dogodilo na Kavkazu. 

Pravda je najavila kako će cijeli intervju s Budanovom biti emitiran sutra.  Inače, prema protokolu je određeno kako bi u slučaju Putinove smrti preuzeo dužnost dužnosnik Mihajl Mišustin. 

Mišustin je od 2020. godine premijer Rusije, a 56-godišnjak bi preuzeo kontrolu nad ruskom vladom na 90 dana do izbora novog predsjednika, a inače je u političkiom krugovima opisan nemoćnim te neambicioznim. 

Drugi izvori tvrde kako bi dužnost u slučaju Putinove smrti mogao preuzeti i Nikolaj Patrušev - Putinov bivši kolega iz KGB-a i aktualni tajnik Vijeća za sigurnost Rusije. 

- Ako on dođe na vlast, problemi Rusije će se samo povećati - komentirao je izvor koji je također bio u KGB-u.  Opisan kao desna ruka Putinu, Patrušev je ''najutjecajnija osoba u birokraciji Kremlja'' te ''jedina osoba kojoj Putin vjeruje'', smatra bivša dužnosnica u DIA-u Rebekah Koffler. 

Dopusti li mu to zdravlje, Vladimir Putin inače bi na vlasti mogao ostati i do 2036. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije