Amerika oplakuje žrtve

Masakr na koledžu u Oregonu: 13 mrtvih, likvidiran i napadač

Oregon
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.10.2015.
u 22:56

Pucnjava se dogodila na koledžu u Roseburgu, gradu koji se nalazi južno od Portlanda.

Prema prvim informacijama 13 ljudi je ubijeno a više od 20 ih je ranjeno u četvrtak u pucnjavi na Umpqua Community Collegeu u Oregonu, izvijestili su dužnosnici i lokalni mediji, prenosi Reuters.

John Hanlin, šerif okruga Douglas, rekao je da je napadač ubijen u pucnjavi s policijom. Guvernerka Oregona Kate Brown rekla je da je napadač 20-godišnjak.

- Bio je to grozan dan - rekao je Hanlin.

Pucnjava se dogodila na koledžu u Roseburgu, gradu s oko 22.000 stanovnika koji se nalazi oko 289 kilometara južno od Portlanda.

Istražitelji ispituju objave na društvenim mrežama koje je napravio muškarac za kojeg se vjeruje da je osumnjičenik, rekao je izvor blizak istrazi, prenosi CNN. Taj je izvor rekao da je navodni napadač noć prije napada s drugima na internetu razgovarao o svojim namjerama.

- Mi smo stigli da bi pronašli više ranjenih u više učionica. Predstavnici zakona bili su na mjestu događaja i neutralizirali napadača - rekao je Ray Shoufler, zapovijednik okružnih vatrogasaca.

Brucošica Lacey Gregory rekla je da je nju i druge policija ispratial do sigurne zone.

- Otvorio je vrata i rekao da izađemo s podignutim rukama - ispričala je.

Andi Dinnetz, 18-godišnja brucošica na Umpquai, rekla je da bila u zgradi pokraj mjesta pucnjave te se sakrila u radionici s nastavnicom i kolegama dok policajac nije stigao. Rekla je da je "u redu, ali potresena".

- Uveli su nas ravno na mjesto zločina s podignutim rukama - rekla je Dinnetz. - Bilo je napetije vani. U učionici su se svi pokušali šaliti.

Medicinski centar Mercy u Roseburgu na Facebooku je objavio da je bolnica primila devet pacijenata ozlijeđenih u pucnjavi te da su obaviješteni da je još troje na putu.

- Molimo vas da se nastavite moliti - objavili su.

CNN prenosi izjavu dužnosnika koji je rekao da su na mjestu nesreće pronađena četiri komada oružja za koje se vjeruje da pripadaju napadaču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije