Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

'Psihopati, ako nas napadnete, požalit ćete...'

Sicilijanska mafijaška obitelj Gambino nudi zaštitu stanovnicima New Yorka od terorističke prijetnje zvane ISIL. 'Vrijeme je da mafija pokaže i svoju dobru stranu'
22. studenoga 2015. u 15:35 0 komentara 359 prikaza
MAFIJA
Foto: VL FOTO

Giovanni Gambino, sin mafijaškog bossa iz New Yorka, javno je upozorio Islamsku državu da će se, ako planiraju napade na New York, morati suočiti sa sicilijanskom mafijom. Također, zloglasni mafijaški sindikat tvrdi da i oni žele dati svoj doprinos kako bi zaštitili građane.

'Mafija je u prednosti nad sigurnosnim službama'

Gambino mlađi, sin ključne figure u mafijaškoj organizaciji Gambino, kaže da je mafija u mnogo boljoj poziciji od sigurnosnih službi poput FBI-ja i Nacionalne sigurnosti da pruže stanovnicima New Yorka odgovarajuću zaštitu.
- Oni često prekasno reagiraju, ili ne vide širu sliku toga što se događa zbog nedostatka ljudske inteligencije - rekao je Gambino u intervjuu za NBC News, kojeg prenosi RT. Dodaje da je mafijino kretanje i interakcija s lokalnim stanovništvom u prednosti nad čak i najnovijim nadzornim tehnologijama.
 

'Naše obitelji i prijatelji sigurni su od psihopatskog ISIL-a'

Gambino, koji pokušava izgraditi karijeru scenarista u Hollywoodu, kaže da je sada, nakon užasnih pariških napada, zaštita važnija nego ikada prije.
- Svijet je danas opasan, ali ljudi koji žive u četvrtima New Yorka koja imaju sicilijanske veze mogu se osjećati sigurno. Mi osiguravamo da su naše obitelji i prijatelji zaštićeni od ekstremista i terorista, posebice od ove brutalne, psihopatske organizacije koja se naziva Islamska država - rekao je Gambino.
 

'ISIL se boji sicilijanske mafije'

Giovanni Gambino, koji je odrastao u Torreti, sicilijanskom planinskom području koje gleda na Palermo, kazao je da se ISIL boji sicilijanske mafije i da je to jedan od glavnih razloga zašto ISIL nikada nije pokušao organizirati svoju ćeliju na Siciliji.

'Mafija može sada pokazati svoju dobru stranu'

Taj talijanski otok nikada nije doživio niti jedan teroristički napad i Gambino smatra da mafija može New Yorku ponuditi zaštitu protiv ISIL-a, čime bi se na mafiju bacilo novo svjetlo.

- Mafija ima lošu reputaciju, ali mnogo od toga je nezasluženo - rekao je Gambino koji je u Brooklyn stigao 1988. godine.
- Kao i sve u životu, postoje dobri i loši dijelovi, a sve veća prijetnja globalnog terorizma daje mafiji šansu da pokaže svoju dobru stranu - zaključuje Giovanni 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.