potvrđeno

Prvi slučaj Zika virusa u Sloveniji

zika virus
09.06.2016.
u 21:22

Iako je tijekom dana pojavila informacija da je olimpijac Jan Klobučar zaražen kompliciranim virusom, to nije točno. U četvrtak ujutro, iz Slovenije je stigla informacija koja je bila samo djelimično točna.

U toj zemlji jeste potvrđen prvi slučaj zaraženosti virusom zika, ali oboljeli nije odbojkaš Jan Klobučar, koji se vratio iz Rija, sa priprema reprezentacije za sudjelovanje na Olimpijskim igrama.

On je stigao u Ljubljanu s visokom temperaturom i bolovima u mišićima, ali je nedugo potom ustanovljeno da je obolio od "obične" gripe, a ne od onoga koji izaziva teške defekte.

U toj zemlji, ipak, jeste potvrđen prvi slučaj zaraženosti virusom zika, ali je Odbojkaški savez Slovenije priopćio da se to ne odnosi na Klobučara. "Bilo kakvo objavljivanje imena u javnosti je izuzetno pogrešno i netočno", rekao je profesor Franc Štrle, iz Univerzitetsko-kliničkog centra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije