Odlazak premijera

Prva reakcija Rusa na odlazak Johnsona! Hoće li Britanci nastaviti podržavati Ukrajinu?

Boris Johnson
07.07.2022.
u 15:05

Očekuje se da će britanski premijer Boris Johnson danas podnijeti ostavku, što bi moglo imati posljedice za britansku podršku Ukrajini. Treba napomenuti da će Boris Johnson podnijeti ostavku na mjesto čelnika Konzervativne stranke, dok će na funksiji premijera ostati na jeseni. Potvrdio je to britanski ministar obrane Ben Wallace navodeći kao razlog "pitanja nacionalne sigurnosti", što uključuje doprinos Ujedinjenog Kraljevstva obrani Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je u proteklih par mjeseci imao samo riječi hvale za Borisa Johnsona, jednog od prvih zapadnih lidera koji je posjetio Kijev nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

Kremlj, naravno, stvari gleda sasvim drugačije. Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov danas je komentirao najavu odlaska Johnsona. 

"To nas se ne tiče puno", rekao je Peskov, pa dodao: "On ne voli nas, ni mi ne volimo njega"

Očekuje da bi se Liz Truss, aktualna britanska šefica diplomacije, koja je danas otkazala put u Indoneziju na summit G20, kandidirati za šeficu Konzervativne stranke i, posljedično, za novu britansku premijerku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije