‘Idemo iza granica najluđih snova’

Prošao šleperom kroz tunel i otvorio 40 km autoceste

Vučić
07.11.2016.
u 17:51

U Srbiji se danas slavi jer je nakon 50 godina ili “još od vremena Tita” kako je rekao premijer Aleksandar Vučić, ondje otvorena jedna autocesta. Točnije, dionica Ljig- Preljina, prva na Koridoru 11, prenosi Net.hr

Dionica duga 40,4 kilometara koštala je 308 milijuna eura, od čega je 300 milijuna kredit Azerbajdžana, dok je preostalih osam milijuna investirala Vlade Srbije, javlja B92.

Vučić: Ovo je nešto što sam najviše želio u životu

 

Premijer Vučić među prvima je isprobao dionicu autoceste provezavši se nekoliko kilometara šleperom kojim je prošao i kroz tunel Šarani, jedan od četiri velika tunela na novoizgrađenoj dionici.

“Kada se vozite ovim putem, osjećate se kao u Italiji, Austriji, Njemačkoj. Ovdje u takovskom kraju možete vidjeti kako je Srbija lijepa. Ovo je nešto što sam najviše želio u životu, sva naša politika se svodi na to – izgraditi puteve, olakšati komunikaciju, zaosliti ljudi, dovesti investitore”, kazao je nadahnuti Vučić.

Pa je, podsjetivši da se u Srbiji ništa nije gradilo od Titovog vremena, u istom zanosu nastavio: “Nigdje se nismo kretali, išli smo unazad, stajali smo u mjestu, bili smo zemlja bez imena i bez snova, sve je stajalo”. Još je dodao da Srbija “može stići jako daleko, iza granica najluđih snova i postati uzor drugima”.

Zatim je s još većim zanosom nastavio: “Zato gradimo puteve, zato su nam potrebni koraci od sedam milja. Do tog cilja samo je jedan put,  sastavljen od mnoštva izgrađenih puteva, kilometara asfalta, naše sposobnosti da to izgradimo. I zato sam sretan jer znam što to znači i koliko smo blizu nastavka putovanja koje nas čeka”, poručio je.

Naravno, nije stao na tome već je poentirao citiravši Marka Twaina koji je rekao: “Isplovi iz sigurne luke, otkrivaj, sanjaj, istražuj”, pa je Twainovoj misli još dodao i svoju: “Putuj jer nema veće slobode od toga”

 

“Gradimo simbolično veliku Srbiju u koju svi mogu doći”

Vučić nije stao ni na tome već je nastavio nizati odu novoizgrađenoj autocesti i onome što će ona, po njemu, simoblično predstavljati.

“Pružamo i put i izbor. Pravimo i pravit ćemo simbolično veliku Srbiju, toliko veliku s prostorom za sve koji žele doći. Svejedno je kojim jezikom govore, važno da su nam prijatelji. I da je to prijateljstvo neraskidivo. A oni koji nam nisu prijatelji nisu nam ni neprijatelji”, rekao je Vučić dodavši da će Srbija nastaviti “graditi puteve i kopati tunele” te “neće dozvoliti da okovi prošlosti onemoguće budućnost” jer, napokon je zaključio: “Slobode nema bez puta koji daje slobodu kretanja, izbora i mogućnosti.

Dionicu autoceste izgradila je tvrtka Azvirt iz Azerbajdžana u suradnji sa srpskim kompanijama, odnosno “njihovi radnici sa svojim žuljevitim rukama”, kako je još jednom poetski dodao Vučić.

Na otvorenju dionice bio je i azerbajdžanski ministar gospodarstva Šahin Mustafajev.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije