KUJTIM FEJZULAI

Procurili novi detalji o napadaču iz Beča: Radio je kao zaštitar u bolnici

REUTERS
17.11.2020.
u 20:02

U kolovozu 2018. godine uputio se u Afganistan, ali nije dobio vizu, pa je nešto kasnije preko Turske pokušao domoći Sirije kako bi se priključio "Islamskoj državi"

Teroristički napad u Beču u kojem su ubijene četiri osobe i ranjene 22 zgrozio je austrijsku i svjetsku javnost. A istraga koju u ovom trenutku vode vlasti otkriva nove detalje o Kujtimu Fejzulaiu. 

Prema pisanju oe24, on je tijekom prvog lockdowna radio kao zaštitar u bečkoj bolnicu. Tu informaciju policiji je dao dugogodišnji poznanik napadača koji je trenutno nalazi u pritvoru osumnjičen za suučeništvo u napadu. 

Ubijeni terorist i njegov poznanik ovog su proljeća, prema tim navodima, radili kao zaštitari, no nisu imali ugovor s bolnicom već sa zaštitarskom tvrtkom. 

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo da je napadač na ljeto sudjelovao u sastanku džihadista. Slovačke vlasti su pak otkrile da su upozorile Austriju kako je mladić pokušao kupiti streljivo te da se na njihovom teritoriju sastao s ljudima koji su isto bili pod nadzorom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije