Putin iznenadio:

Priznajem, Amerika je jedina supersila, ali...

Vladimir Putin
19.06.2016.
u 15:14

Ruski predsjednik Vladimir Putin opet je iznenadio svoje kritičare. Ovaj je put, komentirajući nadolazeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama uspio bez imalo ironije u glasu reći kako prihvaća činjenicu da su Amerikanci jedina supersila na svijetu. 

- Amerika je velika sila. Danas vjerojatno jedina supersila. Mi to prihvaćamo - rekao je ruski predsjednik na međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt-Peterburgu, zaključivši da Rusija "želi i spremna je surađivati sa Sjedinjenim Državama". 

Aludirajući na američko-europske sankcije Rusiji zbog vojne intervencije u Ukrajini, Putin je nastavio: 

- Svijet treba snažne nacije poput Amerike. Ali ih ne trebamo da nam se stalno miješaju u naše poslove, da nas podučavaju kako ćemo živjeti, ne dopuštajući Europi da gradi odnose s nama. 

Upitan o republikanskom kandidatu za američkog predsjednika, Putin je Donalda Trumpa opisao kao "flambojantnog", "živopisnog" čovjeka. No, unatoč svemu, Putin nema problema s takvim čovjekom na čelu jedine svjetske supersile jer, kaže, "gospodin Trump tvrdi da je spreman potpuno obnoviti rusko-američke odnose". 

- Ima li u tome ičeg lošeg. Pa to svi pozdravljamo, zar ne? - rekao je Putin u Sankt-Petrburgu. 

Puski je predsjednik istoga dana biranim riječima spominjao i Trumpovu najvjerojatniju demokratsku protukandidatkinju Hillary Clinton, rekavši kako nije puno kontaktirao s njom dok je bila državna tajnica. Zato je ishvalio njenog supruga, predsjednika Billa Clintona, s kojim je, rekao je, imao vrlo lijep odnos. 

- Mogu čak reći da sam mu zahvalan što mi je pomogao u vrijeme kad sam ulazio u svjetsku politiku. Pokazivao mi je znakove pažnje, poštovao je i mene osobno i Rusiju. 

Putin je nadalje inzistirao na tome da se Rusija ne namjerava miješati u poslove drugih zemalja te da će Kremlju biti svejedno s kojim će svjetskim vođom kontaktirati. 

- Moramo povratiti povjerenje u rusko-europske odnose i obnoviti našu suradnju - zaključio je Putin. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije